• KIJKEN IN DE ZIEL 23DVD COLLECTIE - VAN PSYCHIATERS TOT RELIGIEUZE LEIDERS

Alle series van psychiaters tot religieuze leiders! Een serie van Coen Verbraak. Deze 23 DVD-collectie bevat alle 15 Kijken in de ziel-series: Psychiaters, Toptrainers, Strafpleiters, Politici, Artsen, Topondernemers, Journalisten, Rechters, Op de drempel, Schrijvers, Wetenschappers, De achterblijvers, Militairen, Premiers en Religieuze leiders.

“Op zondag 18 januari 2009 was ik in de auto onderweg naar Amsterdam om psychiater Louis Tas op te halen. Hij zou die dag de allereerste geinterviewde worden voor Kijken in de ziel. Onderweg maakte ik me ernstig zorgen: zou het concept dat we bedacht hadden -mensen uit een beroepsgroep interviewen en die gesprekken vervolgens op thema door elkaar monteren- eigenlijk wel werken? Misschien had ik toch beter moeten luisteren naar ervaren vakgenoten die zeiden dat zo’n opzet gedoemd was om te mislukken. Maar Louis Tas, toen al 87, stelde me grootvaderlijk gerust: “jongen, als je je hart volgt komt het altijd goed”. Dat de serie dik negen jaar lang zou bestaan en zelfs prijzen zou winnen, zou ook hij toen vast niet geloofd hebben. Uiteindelijk zouden tussen 18 januari 2009 en 28 juni 2018 maar liefst 149 mensen aanschuiven aan dat kleine ronde tafeltje. Het resultaat -15 series- vindt u in deze box. Veel van die gesprekken zullen me altijd bijblijven; filosoof René Gude die mij en de hele crew in tranen bracht met zijn aangrijpende verhaal over doodgaan, militair vlieger Roël Boezen die zich in zijn uniform -met Vliegerkruis- opvallend kwetsbaar durfde te maken door eerlijk over zijn depressie te vertellen, bankier Rijkman Groenink die in woede uitbarstte toen het over zijn vertrekregeling bij ABN AMRO ging; het waren voor mij onvergetelijke ontmoetingen. En ik had het geluk met een geweldige crew te werken. Thomas Kist en Alex de Waal wisten vanaf het begin met hun camera elke locatie om te toveren tot een eilandje van serene rust, geluidsman Gilles Kuiper zorgde ervoor dat elke zin verstaanbaar was. Als zij een keer niet konden waren er altijd waardige vervangers als Rick David, Alle van der Wal of Otto Horsch. En dan waren er de mensen die zorgden dat alles productioneel op rolletjes liep, zoals René Nouwens, Jonathan Laanstra, Wouter Bollebakker en Prema Mahadewsingh, en Yvette Siebelder die ons altijd zo zorgvuldig schminkte. Natuurlijk noem ik ook mijn eindredacteur Willemijn Francissen die bij elke nieuwe serie uitvoerig meedacht over alle thema’s. En dan was er tot slot Gerald van Leipsig, mijn trouwe editor, met wie ik elke serie opnieuw 35 dagen in de montagekamer zat om zo’n kleine veertig uur aan interviews terug te brengen tot zes keer veertig minuten. Hun betrokkenheid en vakmanschap maakten Kijken in de ziel tot de mooiste reis die ik in mijn vak heb mogen maken.”

Coen Verbraak, oktober 2018

Coen Verbraak (Amsterdam, 1965) wordt beschouwd als een van de meest spraakmakende interviewers van Nederland. Hij won De Luis, de Zilveren Nipkowschijf en de Sonja Barend Award. Naast Kijken in de ziel maakte hij televisiedocumentaires over onder anderen De Aanklagers (over officiers van justitie), de treinkaping bij De Punt, Guus Hiddink, Toon Hermans, Van Kooten & De Bie, Martin Bril, Sonja Barend, Emile Roemer, Pierre Bokma, Antonie Kamerling en Joost Zwagerman.

Nederlands gesproken – Speelduur 2697 min – 23 DVD

Deze DVD is o.a. te koop bij:
BOL.COM

KIJKEN IN DE ZIEL 23DVD COLLECTIE - VAN PSYCHIATERS TOT RELIGIEUZE LEIDERS

  • Model: DVD
  • Beschikbaarheid: Op voorraad

BESTELLEN?

De DVD-uitgaves zijn b.v. via www.bol.com, www.bookspot.nl en www.wehkamp.nl te koop. Kijk bij het product voor een directe verkooplink.